أهلا بكم فى مدونة وصفات جربتها

فى البداية احب اعرفكم بموضوع المدونة
الحقيقة فى وصفات جربتها وعجبتنى او استفدت منها سواء فى المطبخ او العناية بالشعر والبشره وحبيت انكم تستفيدو منها انتم كمان وطبعا هاقولكم على المصدر

اعتذار

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اعتذر الى جميع زوار المدونة عن الانقطاع عن الكتابة الفترة الماضية
وذلك لظروف خارجة عن ارادتى
واعدكم بالعودة الى التدوين بانتظام ان شاء الله
واتمنى تلقى تعليقات منكم لمعرفة مدى رضاكم عن المواضيع

الأربعاء، 26 نوفمبر 2008

رستو الفخذة الضانى

الوصفة دى بقى بمناسبة اقتراب حلول عيد الأضحى المبارك
كل سنة وحضراتكم طيبين
نتكلم بقى عن رستو الفخذة الضانى
المقادير :

  1. فخذة ضانى
  2. فصوص ثوم
  3. ملح - فلفل - بهارات
  4. بصل
  5. فاصوليا بيضاء لمن يحبها

الطريقة:

  1. نحضر الفخذة وننزع معظم الدهن الذى بها او اللى بيحب الدسم زيادة ممكن يخليه
  2. نعمل شقوق فى الفخذة بمقدمة السكين نغرز بها فصوص الثوم يعنى كل شق به فص ثوم
  3. نتبلها بالملح والفلفل والبهار
  4. ثم نضعها فى صينية (اذا كنا نزعنا كل الدهن ندهن الصينية بالسمن )ونغطيها بالفويل وندخلها الفرن
  5. بعد ساعة او ساعة الاربع نخرجها ونضيف اليها البصل المقطع والفاصوليا البيضاء
  6. ندخلها الفرن مره اخرى ونتركها حتى تنضج مع تقليبها من فترة لأخرى
  7. ننزع الفويل ونتركها قليلا بالفرن حتى تتحمر

على فكرة انا ما جربتش حكاية الفاصوليا البيضاء دى انا قراتها فى الوصفة بس

بس بجد بيطلع طعمها رائع

اما عن المصدر فهو كتاب ابله عديلة عديلة عزيز يعنى

وكل سنة وحضراتكم طيبين


التفاصيل...

الاثنين، 24 نوفمبر 2008

لأيدى بيضاء وناعمة

طبعا احنا هنبدأ ندخل على فصل الشتاء
كل سنة وحضراتكم طيبين
والماية السخنة هتشتغل والنتيجة الطبيعية جفاف اليدين
طيب والحل ؟
حاجه سهلة وبسيطه ورخيصه

الليمون
وحضرتك واقفة كده فى المطبخ لما تعصرى ليمون على اى حاجه
طبعا ما حدش بيستغنى عن الليمون فى المطبخ
احتفظى بالقشر وطبعا لو خليتى فى حبة مايه ما تعصريش بذمة اوى يعنى
وبعد ما تخلصى شغل ادعكى يديكى بالقشر
هتلاقى ايدين بيضاء وناعمة
اما المصدر : الست الوالدة ربنا يخليهالى

التفاصيل...

الثلاثاء، 18 نوفمبر 2008

كيكة بالعسل الاسود والقرفة

السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
النهاردة هنتكلم عن طريقة عمل كيكة بالعسل الاسود والقرفة
المقادير:


  1. 2كوب دقيق
  2. نصف كوب سكر
  3. نصف كوب لبن
  4. نصف كوب عسل اسود
  5. نصف كوب مخلوط سمن وزيت
  6. ملعقة كبيرة قرفة
  7. ملعقة كيبرة بيكنج بودر
  8. ملعقة صغيرة فانيليا
  9. بيضتين

الطريقة:

  1. نضرب السكر مع خليط السمن والزيت حتى يختلط جيدا
  2. نضيف البيض والفانيلياونخلط
  3. ثم نضيف العسل ونخلط ثم نضيف القرفة ونخلط
  4. نخلط البيكنج بودر بالدقيق
  5. نضيف قليل من الدقيق ونخلط ثم نضيف قليل من اللبن ونخلط وهكذا بالتبادل حتى ينتهى المقدار
  6. ندهن صينية بالسمن ونرشها بالدقيق ونصب الخليط بها
  7. وتخبز فى فرن درجة حرارته 160 وطبعا بنكون قمنا بتسخين الفرن اثناء عمل الكيكة

اتمنى ان تقوموا بتجربة هذه الكيكة فهى ظريفه فى الاكل وياريت تخبرونا بالنتائج

اما عن المصدر فانا اكلتها عند صديقة لى


التفاصيل...

الاثنين، 10 نوفمبر 2008

لشعر سهل التسريح

فى الحقيقة الوصفة النهاردة جميلة جدا
تخلصى من تشابك الشعر وصعوبة التسليك بطريقة طبيعية وسهلة وكمان غير مكلفة
اسلقى ليمون وبعدين صفى ماء الليمون بالمصفاة حتى لا يكون به اى شوائب تعلق بالشعر

بعد غسل الشعر بالشامبو ولو بتستعملى بلسم حطيه
وبعد كده اشطفى شعرك بماء الليمون
وبعدين سرحى وشوفى الفرق ......وادعيلى
على فكرة انا حسيت انه فرد الشعر الى حد ما
اما عن المصدر فهى وصفة قديمة عرفتها من اقارب لى

التفاصيل...

الأحد، 2 نوفمبر 2008

بسكوت اليانسون

دى طريقة عمل بسكوت اليانسون والحقيقة هو بسكوت ظريف جدا ويمكن تقديمه مع الشاى
المقادير:
اثنان ونصف كوب دقيق
كوب سكر
ملعقة يانسون
ملعقة صغيرة فانيليا

ملعقة بيكنج بودر
اربع بيضات
ثلث كوب زيت
الطريقة:

  1. يرب البيض جيدا ثم يضاف الية السكر ويضرب الخليط الى ان يغلظ قوامة وتظهر علامة الشريط
  2. تضاف الفانيليا ثم الزيت مع التقليب المستمر حتى يختفى الزيت تماما ثم يضاف اليانسون
  3. تضاف ملعقة البيكنج بودر للدقيق وينخلا معا ثم يضاف الى الخليط السابق مع التقليب بخفة حتى بنتهى المقدار
  4. تدهن صينية او صاج بالزيت دهنا جيدا ثم يصب الخليط ويساوى السطح
  5. يزج فى الفرن حوالى ربع ساعة حتى ينضج
  6. يترك حتى يبرد ثم يقطع اصابع بسمك بوصة ثم يعاد الى الفرن ليحمص قليلا

اما بقى عن المصدر فهو كتاب حلويات بتاع عديلة عزيز


التفاصيل...

السبت، 1 نوفمبر 2008

تخلصى من رائحة الثلاجة الكريهة

النهاردة هاقولكم على طريقة جميلة وسهلة تخلى ريحة الثلاجة جميلة
هنبشر قشر برتقال او ليمون

وبعدين نقطع كيس لمربعات صغيرة يعنى مثلا 2 سم فى 2 سم
ونوزعها فى رفوف الثلاجة والفريزر فى كل رف قطعة
ونضع عليها البشر
وتصبح رائحة الثلاجة برتقال او ليمون
اما بقى عن المصدر فانا قراتها فى منتدى محاورات المصريين

التفاصيل...