السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
النهاردة هاقولكم على طريقة مربى البرتقال
بجد ياجماعة لازم تجربوها ...... لأنها فعلا رائعة
المقادير:
كيلو وربع برتقال يفضل البرتقال البلدى
كيلو سكر
ملعقة كبيرة عصير برتقال
الطريقة:
اغسلى البرتقال وابشرى القشر او ممكن يقشر على خفيف يعنى سيبى اجزاء من الطبقة البيضا اللى فى القشر
قطعية 4 اجزاء وازيلى البذور
قطعية شرائح رفيعة او لو عندك كيتشن اعملية بالسكينة
اضيفى السكر الى البرتقال وقلبى
اتركية فترة حوالى 8 ساعات
قومى برفع المربى على النار مع التقليب المستمر
وعند بدء الغليان اضيفى عصير الليمون
ازيلى الريم كلما ظهر حتى لا يتعكر لون المربى
اختبرى نضج المربى باخذ ملعقة مربى ووضعها فى طبق بايركس اذا تكونت قشرة رقيقة
بهذا تكون المربى قد نضجت
اتركيها حتى تهدأ وعبيها فى برطمانات جافة ونظيفة
وبالهنا والشفا
اتمنى اسمع تعليقاتكم
أهلا بكم فى مدونة وصفات جربتها
فى البداية احب اعرفكم بموضوع المدونة
الحقيقة فى وصفات جربتها وعجبتنى او استفدت منها سواء فى المطبخ او العناية بالشعر والبشره وحبيت انكم تستفيدو منها انتم كمان وطبعا هاقولكم على المصدر
الحقيقة فى وصفات جربتها وعجبتنى او استفدت منها سواء فى المطبخ او العناية بالشعر والبشره وحبيت انكم تستفيدو منها انتم كمان وطبعا هاقولكم على المصدر
اعتذار
السلام عليكم ورحمة الله وبركاته
اعتذر الى جميع زوار المدونة عن الانقطاع عن الكتابة الفترة الماضية
وذلك لظروف خارجة عن ارادتى
واعدكم بالعودة الى التدوين بانتظام ان شاء الله
واتمنى تلقى تعليقات منكم لمعرفة مدى رضاكم عن المواضيع
اعتذر الى جميع زوار المدونة عن الانقطاع عن الكتابة الفترة الماضية
وذلك لظروف خارجة عن ارادتى
واعدكم بالعودة الى التدوين بانتظام ان شاء الله
واتمنى تلقى تعليقات منكم لمعرفة مدى رضاكم عن المواضيع
الأربعاء، 20 مايو 2009
مربى البرتقال ... أكثر من رائعة
الاشتراك في:
تعليقات الرسالة (Atom)
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق